Alle voordelen van LED verlichting op een rij

Alle voordelen van LED verlichting op een rij

17 september 2020 Uit Door Redactie

Als je op zoek bent naar verlichting, zijn er meerder lampen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je de traditionele gloeilamp, een halogeenlamp, spaarlamp, maar ook LED lampen. LED verlichting biedt onwijs veel mogelijkheden en voordelen en steeds meer mensen gaan deze ontdekken. Ben jij benieuwd naar alle voordelen van LED lampen? We zetten ze in dit artikel graag voor je op een rij!

Lager stroomverbruik

LED lampen staan bekend om hun lage stroomverbruik. Dit is ook een van de grootste redenen dat iedereen massaal overstapt naar dit soort verlichting. LED lampen zijn namelijk ongeveer tien keer zuiniger dan een halogeenlamp. Hierdoor zul je dus niet alleen langer met de lamp doen, maar je ziet het ook terug in je energierekening. Het kan al snel een paar tientjes schelen, wanneer je investeert in een LED lamp.

Warmte van de lamp

Veel gloeilampen staan erom bekend heel warm te worden tijdens het branden. Dit kan gevaarlijk zijn voor kinderen én je hebt meer kans op brandgevaar. LED lampen daarentegen worden minder warm tijdens het branden. Zo kun je het lichtbolletje nog gewoon aanraken zonder je handen te verbranden. Hierdoor is de lamp een stuk veiliger, aangezien je dus ook minder kans hebt op brand.

Meerdere kleuren

Veel mensen denken dat LED heel ongezellig en koud licht geeft. Toch is dit niet waar! Tegenwoordig is een LED lamp bijna niet meer te onderscheiden van een gewone lamp. Hiernaast geeft LED verlichting meerdere kleuren licht. Zo kun je kiezen voor een lamp met warm wit licht, maar ook uit lampen met alle kleuren van de regenboog. Er bestaan tegenwoordig slimme lampen waarmee je via je smartphone het licht kan instellen in allerlei kleuren zoals rood, blauw, groen, geel, etc. Dit geeft je huiskamer een hele andere sfeer!