Nieuwe auto: wat voor verzekering neem ik?

Nieuwe auto: wat voor verzekering neem ik?

29 september 2020 Uit Door Redactie

Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht ben je verplicht om minstens een WA verzekering af te sluiten. Natuurlijk wil je niet te veel betalen en ga je op zoek naar een goedkope autoverzekering, maar hoe doe je dit nou precies? Om je een beetje op weg te helpen heb ik een aantal aandachtspunten in dit artikel voor je beschreven, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaald voor jouw verzekering!

Welke verzekering?

Je bent verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Een WA verzekering dekt echter alleen de kosten die je aan andere of de eigendommen van anderen maakt. Als je iemand aan rijdt of tegen een auto van iemand aan rijdt worden deze kosten bijvoorbeeld vergoed. Echter wordt de schade aan jouw eigen auto niet vergoed door jouw verzekering. Wil je wel dat bepaalde schade aan jouw eigen auto vergoed worden door je verzekering? Dan is het belangrijk dat je een WA+ of een allrisk verzekering afsluit. Welke moet je kiezen? Over het algemeen raden we het volgende aan:

  • Is je auto tussen de 0-5 jaar? Neem een allrisk verzekering!
  • Is je auto tussen de 5-10 jaar? Neem een WA+ verzekering!
  • Is je auto ouder als 10 jaar? Neem alleen een WA verzekering!

Waar verzekering ik mijn auto?

Er zijn veel verzekeraars die jouw auto kunnen verzekeren. Om te weten welke autoverzekering het goedkoopst is, zal ik je autoverzekering vergelijken online. Zo krijg je eenvoudig en snel een goed overzicht van alle autoverzekeraars die jou kunnen verzekeren. Zo weet je zeker dat je niet te veel zal betalen voor jouw autoverzekering.