Mooie banden voor je minicooper

Mooie banden voor je minicooper

10 maart 2021 0 Door Redactie

Er zijn verschillende velgen te verkrijgen voor je minicooper. Bijvoorbeeld de donker gekleurde mini cooper track spoke van 17 inch, of voor de countryman de F60 in eveneens een donkere kleur. Met zulke velgen onder je mini heb je in één keer een stijlvolle auto waar je mee voor de dag kan komen. Natuurlijk is met de lichtmetalen velgen alle ruimte voor de persoonlijke smaak. Misschien vindt jij donker gekleurde velgen helemaal niet bij de mini cooper of countryman passen? Er is een flink assortiment aan lichtmetalen velgen voor een mini, je kunt stellen voor ieder wat wils. Neem gerust eens contact op met Autobedrijf Otto Voortman voor de mogelijkheden.

Velgen en banden zijn een vitaal onderdeel

Er is veel te winnen met lichtmetalen velgen. De banden en remmen koelen beter bij een lichtmetalen velg dan bij een stalen velg. Als alles goed gemonteerd is heb je een veilige en schone auto. Goede banden en velgen verbeteren de wegligging en verkorten de remweg. Als de banden en velgen goed gebalanceerd zijn geeft het geen trillingen dus veel rijcomfort en als het uitgelijnd is heb je minimale slijtage. Goede banden en velgen zorgen dat de mini weinig geluid maakt. Dit zijn heel wat redenen om de velgen en banden van de mini alle aandacht te geven.

Lichtmetaal is sterk, en beter dan een stalen velg

Voordat de focus naar de banden gaan, eerst het belang van lichtmetalen mini velgen. Omdat lichtmetalen velgen middels een draaibank gemaakt worden, zijn alle velgen even groot. Daarentegen worden stalen velgen gelast, en omdat dan metaal uitzet en daarna weer krimpt door de afkoeling kan de diameter van de velgen onderling verschillen. Een lichtmetalen velg is dus beter dan een stalen velg, en omdat lichtmetaal een oppervlakte behandeling heeft gehad is het bestand tegen pekel. Om de velg komt de band, en geef dat ook alle aandacht. Let op of de band past bij het seizoen, laat je adviseren.