Theorieboek rijbewijs

Theorieboek rijbewijs

6 augustus 2020 Uit Door Redactie

Het halen van een autorijbewijs bestaat uit verschillende onderdelen en examens. Het behalen van de autotheorie, een examen van de bijzondere verrichtingen en de verkeersdeelname. De examens van de bijzondere verrichtingen en de verkeersdeelname wordt afgenomen door je rijinstructeur en een examinator. De theorie wordt vaak door middel van zelfstudie en een examen bij het CBR behaald. Hiervoor heb je wel een recente versie nodig van een theorieboek rijbewijs.

Verkeersregels

Onderdelen van het theorieboek rijbewijs

Het theorieboek legt diverse onderdelen van het autorijden uit. De basis is natuurlijk de verkeersregels en de verkeersborden. Hier blijft het echter niet alleen bij. Gedurende de rijlessen zul je in diverse verkeerssituaties komen, waarbij verwacht wordt dat je hier veilig mee over weg kunt. Het herkennen van gevaar en de verkeersinzicht wordt daardoor ook meegenomen in je theorie. Aan de hand van verschillende situaties proberen ze je een zo compleet mogelijk beeld te geven van mogelijke situaties. De theorie wordt ondersteund door middel van beeldmateriaal, zodat jij als lezer er een volledig beeld van krijgt. Andere onderdelen van het boek zijn verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek.

Rijexamen

Extra voorbereiding

Om je extra voor te bereiden, is het mogelijk om naast een theorieboek voor je rijbewijs, ook een oefenboek aan te schaffen. Dit geeft je extra informatie voor gevaarherkenning en oefen-examens. Hierdoor kun je oefenen op de vraagstellingen, zodat je weet hoe het examen zal worden afgenomen. Aangezien gevaarherkenning een belangrijk onderdeel is van je examen, wordt er in het oefenboek hier extra op gefocust.