Zakelijke autoverzekering: onmisbaar voor ondernemers die niet van stilstaan houden

Zakelijke autoverzekering: onmisbaar voor ondernemers die niet van stilstaan houden

29 september 2020 Uit Door Redactie

Heb je een zakelijke auto of zelfs meerdere zakelijke auto’s rondrijden, dan is een zakelijke autoverzekering uitermate belangrijk. Onderschat dat nooit. Je wilt geen gedoe rondom een aanrijding en wilt dat zaken gewoon goed geregeld zijn. Niets is vervelender dan gedoe met de auto of met allerlei verzekeringskwesties. En dat is ook helemaal niet nodig. Lees hier alles over de zakelijke autoverzekering. 

Geen enkele ondernemer wil stilstaan

Er is geen ondernemer die van stilstaan houdt. Want stilstaan is nog steeds achteruitgang. Zeker in de dynamische wereld waarin we leven moeten we steeds mobiel zijn en blijven. Het is in dat kader belangrijk om ook de zakelijke auto’s goed te verzekeren. Een zakelijke autoverzekering is zeker als je een leuk wagenpark hebt simpelweg een noodzaak. Je bepaalt zelf hoe de zakelijke autoverzekering er uit ziet. Je bepaalt eveneens of de auto’s die namens jou rijden collectief verzekerd worden en welke aanvullende verzekeringen je bij de basisverzekering extra afsluit. Het is zeker belangrijk om naar de aanvullende verzekeringen te kijken, zeker als het de zakelijke autoverzekering betreft. Wat dat betreft is het zeker het aanraden waard om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. 

Op zoek naar Autoverzekering zakelijk? Klik hier!

Een zakelijke autoverzekering is verplicht in ons land

Voor wie niet thuis is in autoverzekeringen en de zakelijke autoverzekering; een autoverzekering is verplicht in ons land. Dat geldt dus ook voor de zakelijke autoverzekering, Elke auto die de openbare weg op gaat moet tenminste WA-verzekerd zijn. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Je bent met een WA zakelijke autoverzekering alleen verzekerd voor de schade die jij aan een andere auto of de bestuurder toebrengt. De eigen auto valt dus niet onder deze verzekering. De WA-verzekering is meteen ook de goedkoopste zakelijke autoverzekering.

Ook bij diefstal, brand storm- en ruitschade

Met een WA beperkt casco zakelijke autoverzekering ben je behalve voor de schade die jij toebrengt aan een andere auto of bestuurder, voor de eigen auto verzekerd tegen zaken als diefstal, brand, storm- en ruitschade. Nog steeds is de schade aan de eigen auto bij een ongeval niet verzekerd. Daar draai je als ondernemer dan dus zelf voor op. Dan is er nog de WA+ volledige casco verzekering. Dit is meteen ook de meest uitgebreide zakelijke autoverzekering. Bij deze verzekering is alles wat met de WA+beperkt casco verzekerd is nu ook gedekt, en daarbij ook de schade aan het eigen voertuig in het geval van een ongeval. Deze drie verzekeringen gelden als de basisverzekering. Het is aan jou als ondernemer welke zakelijke autoverzekering precies aansluit bij jouw situatie.

Als ondernemer wil je verder geen gedoe

Eén ding is zeker, Als ondernemer wil je geen gedoe. Daarom is een goede zakelijke autoverzekering bij een betrouwbare partij zo belangrijk. Je auto of auto’s moeten ook na een ongeval snel de weg weer op kunnen en je wilt het liefst uit de buurt blijven van allerlei moeilijke procedures. Behalve de basis zakelijke autoverzekering die je kiest, kun je besluiten er een aantal aanvullende verzekeringen bij af te sluiten. Ook dat is weer iets dat afhankelijk is van jouw specifieke situatie. Zo kun je kiezen voor de ongevallenverzekering voor inzittenden. Een prima verzekering voor als je weet dat er vaak niet alleen in een bedrijfsauto gereden wordt. Met deze verzekering wordt een vast bedrag uitgekeerd als de bestuurder of de inzittende van jouw auto blijvend invalide raken of komen te overlijden. Een andere verzekering is de schadeverzekering voor inzittenden. Zoals de naam al doet vermoeden wordt met deze verzekering de schade die inzittenden en bestuurder oplopen als gevolg van een ongeval gedekt. Naast letselschade is dan ook de schade aan de spullen van de inzittenden verzekerd.

Overweeg ook een rechtsbijstandverzekering af te sluiten

Als ondernemer is het in het kader van het kiezen voor een zakelijke autoverzekering ook verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Stel dat jij of een van jouw medewerkers door de auto in conflict komt. Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering in elk geval verzekerd van juridische bijstand en kun jij zelf gewoon met je eigen werkzaamheden bezig blijven. En dat is wel zo prettig natuurlijk. 

Een collectieve verzekering

In het kader van de zakelijke autoverzekering kun je besluiten je bedrijfswagens collectief te verzekeren. Kies je voor deze verzekering dan heb je in elk geval een aanspreekpunt bij malheur. Dat is wel zo prettig. Rijd je elektrisch, dan kun je nog een aantal aanvullende verzekeringen speciaal voor de elektrische auto afsluiten. Dit zijn vaak verzekeringen die helpen bij pech. Pechhulp? Als ondernemer is het belangrijk te zorgen voor een verzekering met pechhulp onderweg. Anders sta je te lang stil. En stilstand is nog steeds achteruitgang immers. 

Een goede verzekeraar is goud waard

Het meest belangrijke als ondernemer is dat je zoveel mogelijk ontzorgd wordt door de verzekeraar. Heb je een breed wagenpark en veel mensen onderweg, dan is de kans op schades gewoon groter. Niets is vervelender dan dat jij als ondernemer steeds met de verzekering bezig moet zijn. Dan is een betrouwbare partner meer dan goud waard. Een belletje aan een goede verzekeraar is dan vaak voldoende om de zaken te regelen. Zo kun jij je blijven focussen op de dingen die je echt goed kunt, ondernemen dus. 

Tip: Is een autoverzekering voor zakelijk gebruik duurder dan een autoverzekering voor particulier gebruik?

Vergeet niet dat de auto een rijdend visitekaartje is

Vergeet als ondernemer niet dat de mensen die namens jou onderweg zijn altijd een goede zakelijke autoverzekering moeten hebben. Stel je bent onderverzekerd en krijgt een aanrijding, dan krijg je dat vroeg of laat altijd terug vanuit de buitenwereld. Dan wordt de bedrijfsnaam toch gekoppeld aan een onderverzekerde auto. Dat moet je dus als ondernemer niet willen. Daarom ook is de zakelijke autoverzekering belangrijk. Het is belangrijk vanuit de goede naam van het bedrijf om schades keurig af te handelen, zeker als er een derde partij bij betrokken is. Dat aspect wordt nog wel eens onderschat. Trouwens, een bedrijfsauto is uiteraard ook altijd schoon en gepoetst. Een zakelijke auto is immers jouw rijdende visitekaartje. Onderschat dit aspect dus nooit, zeker niet als het gaat om de zakelijke autoverzekering.