Zo herken je een probleem aan de wiellagers van je Ford Fiesta  

Zo herken je een probleem aan de wiellagers van je Ford Fiesta  

5 februari 2021 0 Door Redactie

Hoe handig een auto ook is, hij kan ook problemen veroorzaken. Ja, zelfs je mooie nieuwe Ford Fiesta. Want elke auto heeft onderhoud nodig. Je moet goed voor je auto zorgen anders kan er van alles mis gaan. De wiellagers van de Ford Fiesta zijn bijvoorbeeld niet vaak aan vervanging toe, maar als het dan zo is dan moet je ook wel snel naar de garage.

Eerst een zoem

Vaak herken je een probleem aan de wiellagers door een geluid. Een zoemgeluid kan namelijk een probleem aan de wiellagers aantonen. Vooral als er verder niets vreemds is aan de auto, dan kan dit de oorzaak zijn. Wanneer de auto naast een zoem ook andere symptomen vertoont, dan zou het geluid ook een andere oorzaak kunnen hebben. Wanneer de zoem lang aanhoudt en het ligt inderdaad aan de wiellagers, dan kan het overgaan in een tik.

Een tikkend geluid in de bocht

Als je dus lang genoeg wacht met naar de garage gaan bij dat zoemende geluid, dan kan het zijn dat je een tik gaat horen. Vaak hoor je dit dan wanneer je door de bocht gaat. Let er dus goed op als je twijfels hebt want soms kun je het missen. In de bocht tikt immers vaak je richtingaanwijzer al. Het tikkende geluid in de bocht kan overigens ook andere oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld liggen aan de voorwielaandrijving. Maar ook de homokinetische koppelingen kunnen een probleem veroorzaken in de bocht. 

autopartsonline

Wat gaat het kosten?

Wanneer je samen met een monteur tot de conclusie komt dat er iets aan de hand is met een wiellager in je auto, dan moet dit natuurlijk gerepareerd worden. Vaak is vervanging de veiligste oplossing. Het kan gemiddeld zo’n 165 euro kosten om dit te vervangen. Dat hangt natuurlijk ook sterk af van wat voor auto je rijdt en welke garage je kiest.